Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı

Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı

29 Mayıs-01 Haz 2019
Bakü Expo Center, Bakü, Azerbaycan

29 Mayıs’tan 1 Haziran’a kadar, Hazar bölgesindeki enerji sektörünün en büyük etkinliği olan 26. Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı Bakü Expo Center’da gerçekleşecek. Tanınmış bir uluslararası platform ve bölgedeki petrol ve gaz endüstrisi için önemli bir etkinlik olan sergi, Hazar bölgesindeki önemli petrol ve gaz projelerini tartışmak ve enerji güvenliğini sağlamak için yıllık olarak üst düzey yöneticileri bir araya getiriyor. İlk Hazar Petrol ve Gaz sergi, 1994 yılında enerji sektöründe meydana gelen dönüm noktası olayı eşiğiyle gerçekleşti. Aynı yılın eylül ayında Hazar havzasının hidrokarbon kaynaklarının geniş çaplı gelişimine dair temel yönleri belirleyen ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin petrol sektörü tarihinde yeni bir dönem başlatan Yüzyıl Sözleşmesi imzalandı. Bu görkemli projenin uygulanmasının başlamasından sonra, Nationwide Lideri Haydar Aliyev liderliğindeki Azerbaycan, birçok dünya ülkesi ve firması için küresel işbirliğinin bir sembolü oldu. Yüzyıl Anlaşması, yalnızca Hazar bölgesindeki tüm ilk anlaşma değil, aynı zamanda Azerbaycan’ın büyük yabancı yatırımcılarla başarılı bir şekilde işbirliğinin temel örneği oldu. Bu olay, Hazar Denizi’nin hidrokarbon kaynaklarının geniş çaplı gelişiminin ana yönlerini belirledi ve Azerbaycan’ın petrol gazı üretim tarihinde yeni bir döneme yol açtı.

Serginin açılış törenine Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımı, yüksek statüsüne işaret ediyor. Başarılı yıllar boyunca, ABD, İngiltere, Türkiye ve diğer ülkelerden yetkililer, sergiye hoş geldiniz mektubu gönderdiler.

Azerbaycan Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Hazar Petrol ve Gaz Fuarı’na paha biçilmez bir destek sunmaktadır.

Etkinliğin durumu, sponsor listesiyle de belirtilir. SOCAR, bölgedeki bu ana petrol ve gaz olayının genel ortağıdır. Konferansın Altın Sponsoru BP. Gümüş Sponsor – TPAO, Bronz Sponsorlar: Azeri MI Sondaj Sıvıları, AZFEN, Bakü Çelik Şirketi, BOS RAF, Hazar Sondaj Şirketi, Asasian Denizcilik Hizmetleri, Global Enerji Azerbaycan, Socar Polimer, Tekfen İnşaat.

Uluslararası Hazar Petrol ve Doğal Gaz Fuarı, Iteca Caspian ve ortağı ITE Group tarafından düzenleniyor.

Katılımcı listesi, dünya petrol ve enerji sektöründeki lider şirketleri içermektedir. 2019 yılında, fuara BDT ülkeleri, Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Türkiye ve diğer ülkelerden 250’den fazla şirketin katılması bekleniyor. Petrol üretimi ve enerji kaynaklarının nakliyesi, petrol ve gaz depolama sistemleri temini, platformlar ve yüzer sondaj kuleleri, boru döşeme ve boru hattı güvenlik sistemleri ve bakım hizmetleri alanlarında geniş bir yelpazede donanım, hizmet, yenilikçi teknolojiler sunacaklar. Sergi ilk kez NDT’ler ve yükseklikte çalışma gibi alanları kapsayacak.

Bu yılki fuar alanlarını arttıran Halliburton, Schlumberger, Worley Parsons gibi firmalar, yenilikçi ürün ve hizmetlerini fuar konuklarına sergileyecekler. Sergiye üst üste ikinci yıl katılan Rusya İhracat Merkezi, en gelişmiş Rus şirketlerinin temsilcilerini standında toplayacak. Katılımcıların% 55’inin Petrol ve Gaz fuarının geleneksel katılımcıları olduğu dikkat çekicidir. Rusya ve Almanya’dan firmalar son ürünlerini ulusal stantlarında sunacaklar

Uluslararası Hazar Petrol ve Doğal Gaz Fuarı ek etkinliklerle zengin olacak. Geleneksel olarak, yerli ve yabancı şirketlerin temsilcilerinin işbirliği yollarını tartışmak için yüz yüze görüşebilecekleri B2B toplantıları yapılacaktır.

Uluslararası Hazar Petrol ve Doğal Gaz Fuarı sırasında, sektördeki öğrencilere ve genç profesyonellere çok dikkat edilecektir. Böylece, gelecekteki endüstri profesyonellerini fuardaki en son endüstri yenilikleriyle tanıştırmak ve büyük petrol şirketlerinin temsilcileri ile bağlantı kurmak için bir tur yapılması planlanmaktadır. Genç uzmanların özgeçmişlerini doğrudan sergiye sunabilecekleri özel CV kutuları kurulması planlanmaktadır. Ayrıca, uzmanlık eğitim oturumları sırasında, önde gelen petrol şirketlerinin temsilcileri bilgi ve tecrübelerini sektördeki genç uzmanlarla paylaşacaklar.

Özel bir platform olan “Bizimkiler” de dünyaca ünlü petrol şirketlerinde yurtdışında çalışan yurttaşlarımız büyük uluslararası firmaların deneyimlerini paylaşacak ve fuarın katılımcılarını ve misafirlerini sektörün yeni ürünleri ile tanıştıracaklar.

1 Haziran’da, Uluslararası Çocuk Günü’nde, sergi, çocukların katılacağı ana sınıflara ev sahipliği yapacak.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 11 =